maanantai 26. toukokuuta 2008

Nimimerkille kateellinen panettelija :D

Nimimerkki kateellisten panettelua kyseli tuossa aiemman postauksen kommenteissa, mihin meillä mahtuu nää kaikki vaipat? No ei mihinkään, sen takia joutuu vaippakaappia säännöllisin väliajoin tuulettaa ja pistää epäsopivat ja jostain syystä silmää miellyttämättömät yksilöt eteenpäin. Nytkin pitäs huutikseen sit listata noita ekoja cuddleja, ne on meille hieman turhan niukan mallisia, reittä kun neitoselta löytyy, niin jäävät mun makuun turhan matalalle ja sen takia oon isompia versioita tehnykkin tilalle.

Mut siinä huutikseen listaamisessakin on niin suunnaton vaiva ;) Meiltä eteenpäin ois lähössä nyt seuraavat melkosen vähälle käytölle jääneet siistit yksilöt, täyteen imuunsa pestyinä
*mansikkaraitabambu-kirsikkavelour
*limeraitabambu-ruoho
*etana-ruoste (tukikankaana hamppu)
*porkkanaraitabambu-porkkana
*etana-porkkanavelour
*turkoosikeltaraitajf-turkoosi (tukikankaana hamppu) myyty
*konjakkiraitajf-ruoste myyty
*sateenkaarijf-oliivi myyty
*banaanisuklaajf-aurinko myyty
*turkoosikeltaraitajf-aurinko myyty

kuvat löytyy täältä:

ja uuteen kotiin muuttavat hintaan 10e/kpl, kyselyt osoitteeseen kisumau (at) gmail piste com ;)

Muuten mä heitän kyllä nyt lapun luukulle kesäksi, ompeluaikaa mulla ei juurikaan ole, kun en pysty muulloin kun Pimun nukkuessa ompeluhommia tekemään, se on lähteny liikkeelle ja potee myös melkoista eroahdistusta, eli kaikki hommat on aika pahasti rästissä, koti on kun kaatopaikalla asuis jne.. Ne, mitä oon luvannu tehä, teen sitä mukaan, mitä kerkeän, mut muuten mä sanon nyt kaikkeen ei :) Tää kun on mun harrastus, niin liikaa ressiä ei kannata repiä..

sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Ei sittenkään..

En mä sittenkään jaksa tehä likoille niitä liivareita, itseasiassa Pimulla onkin tosi söpö juhlamekko, ettei sille tarvi ja Likallekkin voisin ostaa jonkun valmiin.. Tai pidentää viimevuotista helmasta :D

Yövaippatilanne on parantunut, heti tuon deadlinen laadittuani värkkäsin kasaan 3 yövaippaa, joskin ongelmana on nyt imujen riittämättömyys :D Eli hamppua tilaamaan...


Tommottiset niistä sit tuli, kaava on ihan oma, eniten ehkä tirsokasta muistuttaa, kun on hyväksi havaittu malli meidän neidolle. Ja ihan sisätäyttiksiä ovat, tukikankaana on bambujoustis, mut mitään kiinteetä imua ei oo, koska mä haluan, että ne puhistuu kunnolla ja kuivuu ripeesti.

Ylinnä pölhö-bambua ja keltainen velour, sitten on turkoosi-limeraitavelour ja turkoosivelour ja viimeisenä pinkkiraitabambujoustofrotee, sisällä suklaavelour. Noihin kahteen piti ommella koristeeksi merkit, sydämet sattuu aika kivasti tuohon raitavelouriin :)

Näitä vaippoja on enemmänkin, mut kuvat on vanhan koneen kiintolevyllä, enkä niitä tähän saa, ennenkun ne jotain kautta saadaan siirrettyä.. Nimesin ko. vaippamallin Täppä-vaipaksi, kun neitonen sitä niin kovasti yhessä vaiheessa hoki :D

tiistai 20. toukokuuta 2008

Deadlinea lisääkin sitten

Se näyttikin olevan varsin toimiva idea määrätä hommille ehdoton deadline, niin rupee ne eteneenkin :D


Nyt mun on tehtävä
*Tytöille unikkoliivarit (näihin ettiä ja piirtää kaavatkin vielä..) 31.5 oleviin ylppäreihin'
* tällä viikolla yksi pikkuinen takki
*yksi pikkuruinen pallopipo Likan kummin tytölle (tämän pojille onkin valmiina jo)
* Sysvy- ja Spelttipakettien vaipat ja muut härpäkkeet
*Pimulle lisää yövaippoja ihan ehdottomasti, cuddletkaan ei pahitteeksi olis..
*Pimun piharyömintään soveltuvat housut, jotka on jo leikattu!

Näillä siis aikaa kuun loppuun asti!


Eilen kävin kirpparikierroksella ja tuollaisia kankaita tarttui sitten matkaan takkeja varten :D Poikaani lainaten pari kulmimmaista alhaalta on kyllä jo hieman vanhempia hankintoja...

Varjotorakan muistamisia


Eilen kolahti laatikkoon varjotorakalta spelttipostia :) Vähänkö oli kiva yllätys, kun jo ajatuksissani olin luopunut toiveesta spelttipostia enempiä saadakaan :(

Tämän paketin lähettäjästä mulla on kyllä hyvä aavistus... Paketissa oli mulle tummaa vadelmasuklaata ja tuoksukynttelit ja kiva kortti, jossa käskettiin olla ressaamatta :D Isompiakin mukeloita muistettiin, niille oli iltasatukirja, tarroja, muumi muistipeli, xylibon-pastilleja sekä pari väritystehtävää ja omien kirjaimien harjoitusta. Oli tosi mieluisia, kiitos ihan hirveästi tälle yllättäjälle :)

On se kiva, että laitetaan joskus 'vahinko kiertoon' näinkin päin, itehän on jossain sysvyssä tullu toimittua sysvyenkelinä :)

Vaippoja puoleen yöhön...

Päiväyksen laatimisesta on näemmä hyötyä :D Vaipat valmistuivat, vaikkakin ompelin ja nepitin niitä sitten puoleen yöhön saakka...

Ja tässä ne sit ovat:


Oli siis osastoa kaverin kaverille, L-kokoisia jytymmällä imulla varustettuja yksilöitä, metsäraita ja inkivääri, molemmissa aqua velour. Mitähän nää on numeroltaan, ööh.. 109 ja 110 näyttäs olevan pikaisen laskennan tuloksena

perjantai 16. toukokuuta 2008

Kaik yhes koos


Tässä meidän hiippahupputakki-jengi :) Herättivät tänään hilpeyttä Prismassa

Jätkän takki

Takki nro 4Jätkälle piti kanssa tehdä retrotakki, kun kerta siskoillekkin :) Tosin tämä ei niinkään kaavan sovitusta varten ole, onneksi tajusin sovittaa sillä tuon Likan takin vuorin ennenkuin aloin edes piirtämään 110cm kaavaa ja totesin tämän käypäseksi hänellekkin. Eihän noilla tosiaan kokoeroa enää montaa senttiä ole (itseasiassa yhtenä päivänä mittasin, että 6cm) ja onhan tuo nuorimies ruumiinrakenteeltaan kuitenkin rotevampi ja harteikkaampi kun hoikkanen siskonsa, siis miehen mallinen tapaus, kuten kuuluukin :D


Mikki Hiiri-kangasta löytyi varastosta metrin verran, en nyt muista, mitä varten sitä on tullut hankittua, mutta riittävän retrohenkistä se oli poikasen takkiin, en nyt kuitenkaan kukkia siihen viittiny laittaa :D Mikki on kuitenkin mieleinen hahmo herralle.
Rinnukseen aplikoitu kuva on ihan jämäpaloista leikattu ja tikattu kiinni.

Kuinka ollakkaan, takin päälliskangas on tummanruskeaa puuvillaa :D vuorina tuo sininen mikki. Kantit oli pakko laittaa sinapinkeltaisesta (tai siis anteeksi, kultaisesta vinokantista, kuten jätkälle tuon värin markkinoin) kun sopivaa sinistä sävyä ei löytynyt. Keltainen on kuitenkin sama, kun hiirulaisen tohvelit. Nepitkin on melko lähelle, tosin nyt harmitti, ettei oikeesti ollu niitä kultaisia neppareita, ne ois voinu olla kivat.. Tai sitten ei ;)

Hihat tässä muuten onkin jo lyhyemmät, kun Likan takissa, käsien pituudessa näillä on isompi ero ja ylipitkät käänteet sopii ehkä kuitenkin paremmin tytöille.


Jätkäkin sitten takissaan poseeraa, joskaan ei ihan yhtä innostuneesti kun isompi sisarensa ;)

Likan retrotakki


Jonkinlainen takkitehdas mulla taitaa nyt olla pystyssä ;) Tässä kolmas takki, retrohenkinen kaavansovitustakki likalle, koko 122cm (eli kirjan mukaan 7v koko :D)


Kankaana tuttu tummanruskea puuvilla, jota ostinkin sitten kunnon palan kerralla. Vuorina tässäkin retrokukkia Eurokankaasta, sama siis kun Pimun takissa, eri värinen vaan :) Kanttaukset limenvihreät, samoten nepparit.

Rinnuksissa söpö apina :)


Tykkään suuresti tuosta ruskean ja limenvihreän yhdistelmästä :) Likkakin näyttää vihreästä tykkäävän, kivaa vaihtelua ainaiseen vaaleanpunaiseen ja pinkkiin..

Tätän isompaan takkiin laitoin niskalenkinkin (ja olin unohtanut nuppineulan vuorin sisälle!!! Kamala!!)


Taaskaan kaavaa ei ihan suoraan kirjasta löydy, vaan yhdistelin hieman eri malleja. Saiu vinkkasi, että takin huppu on luonnostaan turhan matala, joten sitä muokkasin suoraan, itseasiassa yhdistin vauvatakin ja isomman takin huput keskenään, sain siitä riittävän ison ja mieluisan mallinkin vielä :)


Neiti sitten uudessa takissaan poseeraa eestä ja takaa, hupulla ja ilman :)Hihoihin kuului tuollaset reilut käänteet, kuitenkin makuuni hieman turhan suuret, eli seuraavissa versioissa pienemmiksi jäävät.
Hihan kaava tuotti muutenkin ongelmia, kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi nolo moka vielä :D Kaava oli siis puolikkaan hihan ja leikkasin sen vuorissa taitteelta.. Jossain vaiheessa mulle selvis, että takissa ois syytä olla toinenkin hiha vielä.. Siitä tuli sitten sellainen leikkaa-liimaa(tai pikemminkin ompele)-versio, kun tilkuista sitä kasasin ja kyllä se kieltämättä päällepäinkin näkyy, kun toinen hiha vuorin puolesta hieman vetää :( Mut harjotusversiohan tää vaan oli kuitenkin...

Kummitytön takki

Kiva, kun kerrankin pääsee tekemään isommallekkin kummitytölle jotakin :) Pienempihän on vaippoja saanut vinon pinon jo ja pikkasen on itellä epäreilu fiilis asiasta ollu...

Malli sama, mutta kangas ei retro ollenkaan ;) Kiva siitä tuli näinkin :)

Kangas on itseasiassa samoja puuvillakankaita, kun tuossa retrotakissa, väriltään vaan tumman violetti (Pepin puvusta jäi yli ja tähän se sitten kätevästi menikin)

Vuorina vaaleanpunainen prinsessa-kangas, josta ei kyllä prinsessoita juurikaan näy, kun olikin niin isoja kuvia... Vaaleanpunaiset kanttaukset ja muovinepit sekä komeuden kruunaa Hello Kitty-merkki .
Ja tässä kummityttöni (10kk) testissä, varsin sopiva on :)

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Ihka ensimmäinen retrotakki

Miekii, ku kerta muutkii :D
Elsebeth Gyntherin Ompele Lapselle-kirjasta (kuvassa) löytyi kaava tuohon suloiseen hiippahuppu-takkiin, jollaisia oon ihastellut monessakin blogissa :)
Tai itseasiassa tein tuon hieman eri malleja yhdistellen.

Ekan takin tein Pimulle, pieni oli helppo tehdä ;). Kokoa pähkäilin pitkään, kirjassa kun koot ovat 62-74 ja seuraava 1v koko 84cm. Päädyin tuohon 1v kokoon, kun neito on 8kk ja käyttää kokoa 74 tällä hetkellä, ja vanhat kaavat saattavat kuitenkin olla pienempiä. Valinta oli hyvä, takki on aika passeli ja kasvaahan tuo neiti tässä kesän mittaan varmasti ;)
Takin ulkopuoli on tummanruskeaa puuvillakangasta (olikin muuten uskomattoman vaikeaa saada eurokankaan myyjätätiä uskomaan, että mä haluan lapsen takkiin ihan oikeesti tummanruskean puuvillakankaan pinnaksi :P) Sisäpuolella nätti punavalkoinen retrokukkainen vuori, puuvillaa tämäkin. Reunassa punainen vinokantti, muovinepparit tottakai ja kaiken komeuden kruunaa tuo punainen norsu! Mä löysin sen paikallisen nappikaupan valikoimista ja pakkohan se oli ostaa ja löytyi sitten se loistava paikkakin sille vielä... Tässä vielä lähikuvassa

Tässä takki on tyytyväisen käyttäjän testissä heti aamulla :D Takin sovitus ei kuulemma ollut hyvä syy herättää yöunillaan olevaa lasta ;)

Huppukin on varsin sopiva, tässä päässä ja poissa :)

Varsin tyytyväinen olen tekemiini, sekä takkiin, että tuohon vauveliinkin, joka kovasti koittaa seisomaan kiivetä isonsiskon avustuksella..

Päivitystä ja päiväyksiä UFOon

Valmistuneita on:
- Retrotakit joka muksulle (3)
- Takki kummitytölle
- Pari pientä takkia

Päiväys seuraaviin:
- 2 Swaddlea kaverin kaverille
- 2 pipoa tuttavan pojille
(Näiden on oltava valmiina ensi viikon tiistaiksi)

Lisäystä listaan:
- Ommeltava molemmille tytöille unikko-liivarit kevään ylppärijuhliin
- Kaverin tytölle takki
- Kaverin tytölle 2 isompaa Fuzzia, kun edelliset oli valmiiksi pieniä
- Pimulle thirstiesin tyylisiä AIO-vaippoja jonkimoinen kasa
(nämä siis unohtu tuosta alkuperäisestä listasta..)

Taas SYSVY-postia :)


Viime perjantaina kolahti laatikkoon ihana Muumipainotteinen Sysvy-paketti. Hienossa kukkapaperissa oli palapelirasia, jonka sisällä palapelin lisäksi kortti, heijastin, tulitikkuja, lakupötkö ja triangeli! Mistähän sysvyni mahtoi tietääkään, että kyseisen kilkuttimen hankintaa olin suunnitellut jo pitkän tovin :)

Paketti oli oikein mieluinen, kiitos taas ihan hirveästi :)

lauantai 10. toukokuuta 2008

UFO ja To-Do

UFO eli Un-Finished Objects. Lista on pitkä kun nälkävuosi :D Varsinkin kun rinnalla kulkee To-Do-lista

Mulla on työnalla, kesken tai leikattuna vaippaprojektia ihan luvattoman paljon
- Pimulle toistakymmentä cuddlea
- Pimulle yövaippoja, sisätäyttiksiä ihan omalla kaavalla (7)
- Kaverin kaksosille 6 cuddlea
- Kaverin kaverille 2 swaddlea
- Annatille kasa vaippoja, en ees muista monta ja millasta :D
- 6 tilausvaippaa
- vaipat SPeLTti ja SYSVY-paketteihin
- Kaverin kaverin tulevalle vauvalle 10 cuddlea

- Pimulle parempi kevättakki
- Pimulle pihailutakki ja haalarihousut ryömintään soveltuvasta materiaalista
- Likalle retrotakki kaavan kokeiluun
- Likalle parempi kevättakki
- Jätkälle retrotakki kaavan kokeiluun
- Jätkälle parempi kevättakki
- Kummitytölle takki (2)
- Pari muutakin pikkuista takkia

- pallopipot Saiun pojille (2)
- pallopipot tuttavan pojille (2)
- essut speltti- ja sysvypaketteihin

Suunnitelmissa vielä
- virkata matonkuteista käsityökori
- virkata ohuemmista matonkuteista istuinpehmusteet puutarhakalusteisiin
- virkata söpö pieni kaulanauhallinen puhelinpussi
- Ommella muutama kangaskassi
- Ommella muutama kangaskassi lisää, kierrätettäville metalleille, pahveille ja lasille omansa...