maanantai 14. huhtikuuta 2008

Ideologia vaipanvalmistuksen takana

Mä oon tehny, kuten voi huomata, yli 100 cuddlea ja varmaan toisen mokoman swaddlen kaavalla sisävaippoja, sisätäyttiksiä ja taskuja. No itsestään selväähän on se, että ne ei kaikki omaan käyttöön ole.. Paljon on tehty kavereille ja kavereitten kavereille ja kyllähän täältä internetin ihmeellisestä maailmasta aina niitä uusiakin kavereita löytyy, vaikkapa sitten vaippaostosten merkeissä :D

Ylläolevassa kuvassa minttusuklaa valkoisella fleecellä, oli jätkällä hetken käytössä ja myin sitten pois, kun tein 'mukaparemman' tilalle :D Siinä vieressä limeraita ja inkivääri ja alempana piparminttu, kaikissa sisus microfleeceä, nämä ovat ensimmäisiä versioita. Näissä ilmeni se tutuin tarina 'vieraalle' tehdyistä, eli myyn jotain omia huutiksessa ja hetken kuluttua niitä kysellään vielä paria lisää, kun on ollut mieluinen :) Näitä tapauksia on ollut muutama tässä vuosien aikana.
Oikeassa yläkulmassa on joululahjavaippoja, inkivääri kaverin pojalle ja merimiespallo ekan sysvy-kierroksen sysvylle joulukuun pakettiin, vuodelta -06 (L-kokoisia kaikki mainitut)
Näiden alla pähkinä mokkavelourilla ja sen alla retrosydän, jonka laitoin vauvalahjaksi eräälle mukavalle ysviläiselle. Pari sydänvelourista sekä vielä suklaaraita, nämä kolme ovat muistaakseni sisätäyttiksiä kaikki, ilman omaa imua :) Suklaaraita oli ainakin Saiun keskimmäiselle 1v synttärilahjaksi :D

Nämä tässä ovat kaverin pojalle, sitruuna, sateenkaari ja minttu-suklaa. Sateenkaaressa taitaa olla sisus sherpaa, muissa fleeceä. Hieman myöhemmin niitä piti saada vielä muutama lisää, eli alla olevat luntasataa, sukulaku, beigepallo, luumuraita ja retrosydän. Alemmassa rivissä velourit sisustana, ylemmässä sherpaa ja fleeceä. L-kokoisia yksilöitä.
Tuttu tarina huutiksen kautta myydyistä vaipoista, jos niitä saisi vielä pari.. L-kokoiset Inkivääri ja sitruuna fleecellä, sekä vauvalahjaksi S-kokoinen jalapeno samaan pakettiin.
Listatutulle karviainen/oliivi, kanttarelli/aurinko, piparminttu/minttu, minttusuklaa/turkoosi, pähkinä/suklaa ja jalapeno/oliivi. Koko M/L hoikalle lapselle, eli ämmän leveys ja ällän kapeus yhdistetty tässä..Samaisen tuttavan tulokkaalle NB-kokoisia swaddleja, aivan uskomattoman pieni vaippa. Tässä ihan sisävaippa, ei täyttömahdollisuutta, kuten näissä kaikissa muissa taas oli. Piparminttu, karviainen, herukka, kanttarelli ja jalapeno, kaikissa lumivalkoinen velour.
Tässä eräälle IRL-tutulle sukulaku, voikukka, mansikkaraparperi, limeraita, luntasataa, retrosydän, turkoosi jättipallo ja onnenapila, S-kokoisina
Lyhyesti sanottuna mun ideana on edistää kestoilua, jokainen kestovaipan käyttökerta on kuitenkin yksi kertis vähemmän kaatopaikalla. Ompelen vaippoja niille, jotka eivät välttämättä osaa tai ei oo aikaa eikä tarvittavaa välineistöäkään, mulla on mieluisaa puuhaa ja toisilla madaltuu kynnys kestoilun kokeiluun. Sitähän ei voi kieltää, etteikö vaipat kertaharkintana ole aika arvokkaita, suunnattoman suurilla äitiyspäivärahoilla tai kotihoidon tuilla joutuu useinkin miettimään, että ottaako samalla rahalla sen yhden kestovaipan, vai paketin kertiksiä. Kestot kyllä maksaa itsensä takaisin ja onhan niissä hyvä jälleenmyyntiarvokin, yleensä. Vaan kukapa ostaisi käytetyn kertiksen..?

Kestojen korkeahko hinta tulee kyllä ihan aiheesta, hyvät, laadukkaat materiaalit maksavat ja valmistus tapahtuu kuitenkin käsityönä, että en mä missään tapauksessa niitä hintoja moiti. Mutta jos mä saan madallettua sitä kynnystä kokeilla kestoja ja ne hyväksi havaittuaan joku uskaltautuu hankkimaan useammankin, niin eikös siinä lopunperin kaikki voita ;)

Tässä postauksessa oli 41 tsi-swaddlea ja kun siihen lisätään jo postatut, saadaan yhteensä 89 tsi-swaddlen sisävaippaa, pul-taskuja en oo tähän laskenu ensinkään mukaan, enkä myöskään fuzzin mallisia yksilöitä..

1 kommentti:

~ Enni kirjoitti...

Hauska löytää täältä nyt jo minulla olevia vaippoja :) Nuo NB swaddlet ovat nyt meillä ja parin kuukauden päästä taas käytössä uudella käyttäjällä. Meillä olleet jo yhdellä. Ihan muun linkin kautta päädyin sivuillesi.

Oliskohan sulla noihin kaavaa? Olen nyt itsekin innostunut ompelemaan vaippoja ja muutaman tuollaisen voisin tehdä lisää - mutta en osaa piirtää tuosta kaavaa itse...

- Enni