maanantai 7. huhtikuuta 2008

Joka vanhoja muistaa...

... Sitä tikulla silmään. Mutta siitäkin huolimatta ja vastoin sanomisiani, etten vuodatuksesta siirtäisi kuvia tänne, laitan kuitenkin... Luvassa on ekoja versioita parin vuoden takaa, jolloin innostuin vaippojen ompelusta oikein urakalla. Oonhan mä niitä tehnyt pian 5 vuotta, mutta niistä ekoista räpellyksistä ei voi juurikaan puhua edes samana päivänä näiden 'toisen tulemisen' vaippojen kanssa. Ja niistä ei, ONNEKSI, ole edes kuvia, paitsi ehkä jossain Likan vauvakuvissa poseeraa vaippoineen. Mut ehkä mä säästän teidät niiltä kuitenkin.. Tai sitten en, mutta ainakaan tähän saumaan en ala vanhempia kuvia kaivelemaan. Toisaalta niistä kyllä näkyis se huomattava kehitys, mitä mun vaippaompeluksissa on tapahtunut tässä vuosien aikana :) Eipäs juupas ja kissanhännän vetoa, jos vaikka laittas sit niitä kuviakin esille..


Ekana mä tein vaippoja Fuzzin kaavalla, tuossa vaiheessa mun uhrina oli Jätkä, ikää 2v ja iso mies, joten noista vaipoista tuli järestään liian pieniä sille... Tässä vaiheessa meille kotiutui -miehen vastustuksesta huolimatta- neppipressi ja voi sitä juhlan päivää! Hyvästi kaikki hikiset tarrat ja niiden ompelut, eihän ne pysy edes kiinni! Ei kyllä ole neppareita voittanutta :)
Kaikista ensimmäinen raitavaippa olikin tuolla aiemmassa postauksessa oleva minttu-suklaa ja tein sitten toisenkin, tässä vaan sisäpinta sinistä sherpaa. Jos tarkkoja ollaan, niin tämä oli juuri ennen neppipressin kotiutumista, siksipä siinä onkin tarrat :D Ja huutikseen se tais lähteä suoriltaan. Suklaaraita joustofroteesisuksella omaa myös tarrat, tosin siitä syystä, että sitä ommellessani tiesin sen liian pieneksi, enkä raaskinut tuhlata kallisarvoisia neppareita siihen :D Huutikseen meni niin että heilahti. Jalapeno onkin sitten se ensimmäinen nepillinen, siitä kyllä tykkäsin, mutta pienihän se oli, samoin tuo maitokahvi sekä limeraita ja uusiin kotiin päätyivät hyvin nopeasti. Tosin Jätkä oli siinä vaiheessa sen mallinen tapaus, että Fuzzi oli sille aivan liian leveä haarasta, Swaddle taas huomattavasti parempi :)


Rupesin sitten työstämään swaddlen mallisia sisävaippoja taskun kaavalla. Jokusen pul-taskun toki myös, mutta eihän ne pulit siihen aikaan vielä olleet läheskään niin kivoja, kun raidat ja pallot. Tänäpänä homma on aikalailla eri :)
Sieltä löytyy jalapeno-suklaa, äärimmäisen herkullisen näköinen yhdistelmä, mutta siitä tuli liian matala ja myin pois. Maitokahvi-suklaatin säästin Pimulle, samoten minttu-suklaan ja sateenkaaren. Pähkinöitä oli kaksin kappalein, limepallo ja kärpässienikin säästössä oli, mutta äskettäin laitoin ne eteenpäin, kun ei tuo malli taas Pimulle käy ensinkään. Luntasataa, kuten Likka tuon mustan valkopalloisen aikanaan nimesi, muutti myös uuteen kotiin Jätkän kuivaksioppimisen myötä. Jätkä mokoma meni oppimaan kuivaksi pian 2v täytettyään, eli kovin kauaa ei näitä vaippoja kerennyt sitten käyttää :/

Ei kommentteja: