keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Ihka ensimmäinen retrotakki

Miekii, ku kerta muutkii :D
Elsebeth Gyntherin Ompele Lapselle-kirjasta (kuvassa) löytyi kaava tuohon suloiseen hiippahuppu-takkiin, jollaisia oon ihastellut monessakin blogissa :)
Tai itseasiassa tein tuon hieman eri malleja yhdistellen.

Ekan takin tein Pimulle, pieni oli helppo tehdä ;). Kokoa pähkäilin pitkään, kirjassa kun koot ovat 62-74 ja seuraava 1v koko 84cm. Päädyin tuohon 1v kokoon, kun neito on 8kk ja käyttää kokoa 74 tällä hetkellä, ja vanhat kaavat saattavat kuitenkin olla pienempiä. Valinta oli hyvä, takki on aika passeli ja kasvaahan tuo neiti tässä kesän mittaan varmasti ;)
Takin ulkopuoli on tummanruskeaa puuvillakangasta (olikin muuten uskomattoman vaikeaa saada eurokankaan myyjätätiä uskomaan, että mä haluan lapsen takkiin ihan oikeesti tummanruskean puuvillakankaan pinnaksi :P) Sisäpuolella nätti punavalkoinen retrokukkainen vuori, puuvillaa tämäkin. Reunassa punainen vinokantti, muovinepparit tottakai ja kaiken komeuden kruunaa tuo punainen norsu! Mä löysin sen paikallisen nappikaupan valikoimista ja pakkohan se oli ostaa ja löytyi sitten se loistava paikkakin sille vielä... Tässä vielä lähikuvassa

Tässä takki on tyytyväisen käyttäjän testissä heti aamulla :D Takin sovitus ei kuulemma ollut hyvä syy herättää yöunillaan olevaa lasta ;)

Huppukin on varsin sopiva, tässä päässä ja poissa :)

Varsin tyytyväinen olen tekemiini, sekä takkiin, että tuohon vauveliinkin, joka kovasti koittaa seisomaan kiivetä isonsiskon avustuksella..

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On muuten mielettömän hieno takki!

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Tosi kiva takki! Minäkin haluasin tehdä vastaavan. Mulla on toi sama kirja, mutta sun takin huppu on paljon paremman näköinen kuin se kirjan kapea malli!

Mistä olet sen hupun kaavan löytänyt?

Onko takki sivun 54 malli?

T: Anna

Satsa kirjoitti...

Moi vaan :)

Takki ei ole suoraan mistään kaavasta, vaan oon yhdistelly mieluisista kokonaisuuden. Hiha on yhtä kappaletta etu- ja takakappaleen kanssa, sivulta 50 löytyy sellainen, tosin etureuna on erilainen, s. 54 takin etureuna on sitä lähinnä. Huppukin löytyy samaisen kirjan kaava-arkilta, näyttäs olevan s. 60 ulkoiluhaalarin kohdalla :)