perjantai 16. toukokuuta 2008

Likan retrotakki


Jonkinlainen takkitehdas mulla taitaa nyt olla pystyssä ;) Tässä kolmas takki, retrohenkinen kaavansovitustakki likalle, koko 122cm (eli kirjan mukaan 7v koko :D)


Kankaana tuttu tummanruskea puuvilla, jota ostinkin sitten kunnon palan kerralla. Vuorina tässäkin retrokukkia Eurokankaasta, sama siis kun Pimun takissa, eri värinen vaan :) Kanttaukset limenvihreät, samoten nepparit.

Rinnuksissa söpö apina :)


Tykkään suuresti tuosta ruskean ja limenvihreän yhdistelmästä :) Likkakin näyttää vihreästä tykkäävän, kivaa vaihtelua ainaiseen vaaleanpunaiseen ja pinkkiin..

Tätän isompaan takkiin laitoin niskalenkinkin (ja olin unohtanut nuppineulan vuorin sisälle!!! Kamala!!)


Taaskaan kaavaa ei ihan suoraan kirjasta löydy, vaan yhdistelin hieman eri malleja. Saiu vinkkasi, että takin huppu on luonnostaan turhan matala, joten sitä muokkasin suoraan, itseasiassa yhdistin vauvatakin ja isomman takin huput keskenään, sain siitä riittävän ison ja mieluisan mallinkin vielä :)


Neiti sitten uudessa takissaan poseeraa eestä ja takaa, hupulla ja ilman :)Hihoihin kuului tuollaset reilut käänteet, kuitenkin makuuni hieman turhan suuret, eli seuraavissa versioissa pienemmiksi jäävät.
Hihan kaava tuotti muutenkin ongelmia, kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi nolo moka vielä :D Kaava oli siis puolikkaan hihan ja leikkasin sen vuorissa taitteelta.. Jossain vaiheessa mulle selvis, että takissa ois syytä olla toinenkin hiha vielä.. Siitä tuli sitten sellainen leikkaa-liimaa(tai pikemminkin ompele)-versio, kun tilkuista sitä kasasin ja kyllä se kieltämättä päällepäinkin näkyy, kun toinen hiha vuorin puolesta hieman vetää :( Mut harjotusversiohan tää vaan oli kuitenkin...

Ei kommentteja: